🚜 Agronomie
🌾 Gewassen
Hoe en waarom een accumulatie maken?

Een accumulatie toevoegen om de groei van uw gewassen te observeren

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Boeren volgen vaak accumulatie gegevens gedurende een groeiseizoen of een specifieke periode om de beschikbaarheid van hulpbronnen en de impact ervan op de gewasgroei te beoordelen.

Accumulatie gegevens helpen bij het nemen van irrigatiebeslissingen, behandelingsmaatregelen, en het begrijpen van algemene vochtigheidsniveaus in de bodem.

Maak een accumulatie

Om een accumulatie te maken:

1. Ga naar Menu

2. Selecteer Accumulaties

3. Klik op Toevoegen en selecteer een station.

4. Geef het een naam, kies het type accumulatie en de juiste instellingen.

5. Klik op Deze accumulatie toevoegen.

Sencrop - Maak een accumulatie

Beschikbare gegevens

Neerslag 🌧️

Accumulatie neerslag gegevens spelen een essentiële rol in uw besluitvorming, bieden waardevolle inzichten in bodemvochtigheidsniveaus, waterbeschikbaarheid, en gewasgroei.

Periode

Sinds een datum

Voor een aantal dagen

Tussen twee data

Groei graaddag 🌡️

Groei graaddagen (GDD) cumulatief zijn een belangrijk instrument in de landbouw voor het bijhouden van de accumulatie van warmte-eenheden in de tijd, wat cruciaal is voor het begrijpen en voorspellen van gewasgroei en -ontwikkeling.

Periode

Sinds een datum

Voor een aantal dagen

Tussen twee data

Basis

Minimale basis

Maximale basis

Koude uren 🥶

Koude uren verwijzen naar de accumulatie hoeveelheid tijd waarin temperaturen binnen een bepaald koud bereik blijven, typisch tussen 0°C (32°F) en 7°C (45°F), tijdens de rustperiode van bladverliezende fruitbomen en andere meerjarige gewassen.

Deze koude uren zijn essentieel voor het doorbreken van de rustperiode en het bevorderen van gezonde knopontwikkeling bij veel fruitboomsoorten.

Periode

Sinds een datum

Voor een aantal dagen

Tussen twee data

Basis

Uren onder

U vindt al uw accumulaties in de Accumulaties sectie, in uw menu.

Accumulaties formule

Neerslag

Om uw accumulatie te berekenen, gebruiken we de aggregatie van neerslag geregistreerd door uw station tussen middernacht vanochtend en middernacht de volgende dag.

Temperatuur

Om uw accumulatie te berekenen, gebruiken we de aggregatie van:

Tn: Gemiddelde minimale temperatuur tussen 6 PM (UTC) de dag ervoor en 6 PM (UTC) vandaag.

Tx: Gemiddelde maximale temperatuur tussen 6 AM (UTC) vandaag en 6 AM (UTC) morgen.

💡 In uw geschiedenis gebruiken we de minimale temperatuur en maximale temperatuur tussen middernacht en middernacht.

Daarom zou u verschillen kunnen opmerken tussen uw accumulatie en uw geschiedenis.

Gedetailleerde weergave

💡 In de gedetailleerde weergave kunt u een grafiek van uw accumulatie bekijken die dagelijks is berekend of voor de hele periode die u hebt ingesteld bij het maken van uw accumulatie.

Sencrop - Gedetailleerde weergave

Beheer uw accumulaties

Bewerk een accumulatie

Om een accumulatie te bewerken

1. Klik op de drie kleine verticale puntjes van de accumulatie die u wilt bewerken

2. Selecteer Deze accumulatie bewerken

3. Voer de gewenste wijzigingen in

Sencrop - Bewerk een accumulatie

Verwijder een accumulatie

Om een accumulatie te verwijderen

1. Klik op de drie kleine verticale puntjes van de accumulatie die u wilt verwijderen

2. Selecteer Deze accumulatie verwijderen

Sencrop - Verwijder een accumulatie

🚨 Als u uw accumulatie verwijdert, kunt u de gegevens niet meer openen. U moet een nieuwe maken.