🚜 Agronomie
💦 Irrigatie
Hoe krijg ik toegang tot de irrigatiefunctie?

Toegang tot waterbalans, verdamping om mijn irrigatie beter te kunnen volgen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om u te helpen uw irrigatie beter te beheren en de waterstatus van uw gewas te controleren, kunt u toegang krijgen tot het gedeelte Irrigatie van uw toepassing.

⚠️ Hiervoor heeft u een Solarcrop nodig, de pyranometer ontworpen door Sencrop.

Het creëren van uw waterbalans

1. Ga naar je Menu

2. Klik op Irrigatie

3. Selecteer het gewas dat je wilt controleren.

💡 Als het gewas van jouw keuze nog niet is aangemaakt, klik dan op Maak een nieuw gewas aan.

Daarna kun je een nieuw veld aanmaken.

Sencrop - Het creëren van uw waterbalans

Als je al een waterbalans hebt aangemaakt en deze wilt aanpassen of verwijderen, zie dan het onderstaande artikel.👇

Voer uw bodemtype in

Het verstrekken van nauwkeurige informatie zoals stenigheid en bodemdiepte kan een aanzienlijke invloed hebben op de nauwkeurigheid van de berekening. Hoewel deze informatie optioneel is, raden we altijd aan om het te verstrekken als u het beschikbaar heeft.

Hierdoor kunnen wij u meer nauwkeurige inzichten bieden in uw waterbeheer en uiteindelijk helpen om uw irrigatiepraktijken te optimaliseren.

Voeg uw totale beschikbare water (TAW) toe

Als u uw Totale Beschikbare Water (TAW) al kent, kunt u deze direct in de app invoeren.

⚠️ Houd er rekening mee dat hierdoor het bodemtype wordt uitgeschakeld en niet in aanmerking wordt genomen.

Toegang tot de verdampingstranspiratie

Om toegang te krijgen tot de verdampingstranspiratiegegevens van uw gewassen, klikt u op Verdampingstranspiratie boven aan uw scherm.