Alle collectiesMijn weerstation🍂 Mijn Soilcrop
Hoe deïnstalleer ik mijn Soilcrop-station?

Deïnstallatie en beveiliging van mijn Soilcrop-bodensonde

Deze week bijgewerkt

Vereisten

Benodigd materiaal:

• Een watercontainer (10 liter per sonde die moet worden verwijderd)

• Tangen of een mes om de kabelbinders door te knippen

• Een spade of een kleine schep om de bovenkant van de sonde bloot te leggen

• Een doos om de sonde en de besturingskast veilig op te bergen

Procedure

🚨 Het is belangrijk om de besturingskast en het gebied rond de kap van de sonde te beveiligen om te voorkomen dat er aarde in de aansluitingen komt.

Trek niet aan de kap.

1. Schakel de besturingskast van uw Soilcrop-station uit.

2. Koppel de sonde los van de besturingskast door de stekker los te draaien en de kabelbinders door te knippen.

3. Maak de grond vrij rond de bovenkant van de sonde over een lengte van ongeveer 10 cm. U moet de sonde onder de kap met de hand kunnen vastpakken.

4. Giet royaal water (10 liter) langs de sonde, in meerdere keren, om de aarde rond de buis los te maken en wacht 5 minuten zodat het water goed in de grond kan trekken. 💡 Om het proces te versnellen, kunt u de buis voorzichtig heen en weer bewegen.

5. Grijp de buis onder de kap en draai deze een kwartslag. 🚨 Trek pas verticaal wanneer het kwartslag draaien is gelukt. Als de sonde niet meteen loskomt, voeg meer water toe en wacht nog eens 5 minuten voordat u het opnieuw probeert.

6. Trek de sonde verticaal en zorg ervoor dat u de buis niet buigt of beschadigt. 💡 Als u weerstand voelt, voeg dan meer water toe.

7. Controleer de algehele staat van de sonde.

⚠️ Controleer:

1. Of de sonde niet beschadigd is en de kabel niet is doorgesneden of blootligt.

2. Of de besturingskast geen schokken heeft opgelopen en alle schroeven aanwezig zijn.

8. Spoel de Soilcrop-sonde grondig af met schoon water.

9. Bewaar uw sonde in een doos (bij voorkeur de originele doos), beschermd tegen direct zonlicht.

🚨 Blootstelling aan zonlicht vormt een ernstig risico voor uw station en kan leiden tot uitsluiting van de garantie.

Heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt over je installatie, zijn we er om je te helpen.