Hoe installeer ik mijn Soilcrop?

Installeren en positioneren van mijn bodemsonde Soilcrop station

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De positionering van het station is essentieel om ervoor te zorgen dat nauwkeurige gegevens worden verzameld.

Vereisten

Het gebied kiezen

Er moeten enkele vereisten worden gevolgd:

• Je moet de Soilcrop installeren in een gebied waar het bodemtype en de bewerkingspraktijken representatief zijn voor jouw percelen.

• Kies een gebied dat binnen de gemiddelde doses valt die worden geleverd door jouw irrigatiesysteem.

💡 Plaats bij voorkeur je capacitieve sonde op het eerste geïrrigeerde perceel van de bewateringscyclus, aangezien dit de controle vergemakkelijkt.

• Kies een gebied waar het gewas homogeen en representatief is voor het perceel (variëteit, gezondheidstoestand, vegetatiestatus, groeistadium, dichtheid, enz.).

💡Vermijd veldranden en wees voorzichtig om het bestaande gewas niet te veel te verstoren tijdens de installatie van je capacitieve sonde, aangezien dit de representativiteit van de gemeten zone zou kunnen verstoren.

• De kwaliteit van het netwerk dat gegevens van het station naar de toepassing stuurt, moet voldoende zijn.

Pas je Soilcrop aan aan je irrigatiesysteem

Het doel is ervoor te zorgen dat de toegepaste dosis de bodem gedurende de bewateringscyclus van water voorziet

🚿 Sproeier en druppelirrigatie

Het is raadzaam om de sonde halverwege de diameter van de emissieradius van de sproeier te plaatsen, tussen het droogste en het natste punt.

💡 Het plaatsen van de sonde aan de periferie van het invloedsgebied van de druppelaar maakt het mogelijk om de variaties in de grootte van de natte bol te volgen.

☸️ Pivot en haspel besproeiing

Voor het gemak raden we aan om de sonde buiten de wake van de pivot of haspel te plaatsen en in de tweede toren van de pivot.

Pas je Soilcrop aan aan je gewassen

De bodemsonde Soilcrop moet dicht bij het wortelstelsel zijn om het waterverbruik nauwkeurig te schatten. Het moet echter ook in een representatieve vegetatiezone zijn om effectief rekening te houden met de hoeveelheid water die in de bodem is geïnfiltreerd.

Voorbeeld:

🌾 Granen: op de rij

🥔 Aardappel: 8-10 cm van de knol

🌽 Maïs: 8-10 cm van de rij

🍇 Wijnstok: op de rij

Proces

Het installeren van je capacitieve sonde zal gemakkelijker zijn als de grond al vochtig is.
🚨 Het is cruciaal geen ruimte tussen de grond en de sonde achter te laten. Door een geschikte maat bodemboor te gebruiken en niet te diep te graven, voorkom je dat je een luchtpocket creëert, wat de kwaliteit van de meting zou compromitteren.

Om je Soilcrop te installeren:

1. Activeer het in de app

💡 Het wordt automatisch verbonden in de testmodus.

2. Graaf een gat: Gebruik een bodemboor van 40 mm om een gat te maken met een diepte van 65 cm.

3. Verwijder de grond en plaats deze in een emmer: Herhaal de operatie tot de gewenste diepte is bereikt.

4. Bereid een bindende slurry voor: Meng de verwijderde grond met 1 tot 2 liter water in een emmer om een pralinage te creëren.

⚠️ Zorg ervoor dat het mengsel voldoende pasteuze is om goed aan de Soilcrop te hechten en een goed contact tussen de grond en de sensor te garanderen.

5. Vul het gat op : Giet voorzichtig de praliné in het gat, totdat het ongeveer half gevuld is.

6. Steek de sonde in: Steek voorzichtig je capacitieve Soilcrop-sonde in zonder overdreven kracht toe te passen. Je zou moeten zien dat de pralinage naar het oppervlak stijgt.

7. Sluit het gat af: Voltooi de installatie door het overgebleven deel van het gat met de pralinage te vullen, ervoor zorgend dat het de randen van de Soilcrop omringt.

8. Installeer de grijze doos op een paal en zet hem aan.

9. Sluit de behuizing en de Soilcrop-sonde aan. Draai de connector tot aan de stop.

10. Controleer of de waarden samenhangend zijn in de app, zo ja, valideer het.

Zo niet, moet je het installatieproces vanaf stap 5 opnieuw uitvoeren.

💡Bij het valideren van de installatie zal je station nu opereren in veldmodus.

Heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt over je installatie, staan we klaar om je te helpen.