Mijn weerstation
💨 Mijn Windcrop
Hoe en waar installeer ik mijn Windcrop-station?

Installatie en plaatsing van mijn Windcrop-station

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De plaatsing van het station is essentieel voor de betrouwbaarheid van de te verzamelen gegevens.

Er dient aan een aantal vereisten te worden voldaan:

• De arm van het station moet naar het noorden wijzen, zodat de windrichting correct wordt aangewezen (hiervoor vindt u een kompas in de verpakking van het station).

• De omgeving van het station moet vrij zijn van elke belemmering. Mogelijke obstakels (heggen, gebouwen) moeten op een afstand van tenminste 10 keer hun hoogte staan.

• Het terrein waar het station geplaatst wordt, moet vlak zijn en het station moet horizontaal staan.

Windcrop - Installatie en plaatsing van mijn Windcrop-station

• De kwaliteit van het netwerk waarmee de gegevens van het station naar de applicatie worden gezonden moet voldoende zijn.

Wij kunnen ook de capaciteit van het netwerk voor gegevensoverdracht naar gelang de plaats van het station op uw perceel voor u beoordelen. Neem dus gerust contact met ons op via uw app (Menu > Help).

Video

Hoe beter u zich aan deze vereisten houdt, des te nauwkeuriger zullen de gegevens overeenkomen met de werkelijke toestand op uw velden. Tenslotte is het verstandig om een plek te kiezen die representatief is voor uw grond.

U kunt er ook voor kiezen om het op een gevoelige plek te zetten, of op een plaats waar de weersomstandigheden “extreem” zijn, om zo tijdig mogelijk in te kunnen grijpen.

Heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt over je installatie, zijn we er om je te helpen.

Bron:
WORLD METEOROLOGICAL ORGANIZATION (WMO), 2021. Guide to Instruments and Methods of Observation. ISBN 978-92-63-10008-5.